2016 оны 10 сарын 10 365
Мэргэжлийн хяналтын байгууллагын хяналт шалгалт, тандалт судалгаа, зөвлөн туслах үйлчилгээ үзүүлэх явцад хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүний борлуулалт буурч, худалдааны газруудад үлдэгдэл нөөц ихээр хуримтлагдаж байгаагаас үүдэн хүнсний чанар, эрүүл ахуй, ариун цэврийн шаардлагыг хангаагүй, буруу шошголсон, хэрэглэж дуусах хугацаа хэтэрсэн, хүний эрүүл мэндэд сөрөг нөлөө үзүүлэх бүтээгдэхүүн зах зээлд нийлүүлэх явдал гарч болзошгүй байгаа юм.
Иймд улсын болон аймаг сумдын баяр наадам, амралт зугаалга, аялал жуулчлалаар явах иргэд, худалдан авагч Та бүхэнд худалдан авах, хэрэглэх бүтээгдэхүүнийхээ чанар, эрүүл ахуйн шаардлага хангагдсан эсэхэд хяналт тавьж өөрийн болон гэр бүлийн гишүүдийн эрүүл мэндийг хамгаалах үүднээс МХЕГ-аас доорхи зөвлөмжийг өгч, сэрэмжлүүлж байна.
Юуны өмнө хүнсний ногоо, жимсийг хөргүүргүй, ил задгай эрүүл ахуйн шаардлага хангаагүй нөхцлөөс худалдан авч түүхийгээр, угаалгүй, хальслаагүй идсэн тохиолдолд та хоол хүнснээс гаралтай хордлогод өртөх өндөр эрсдэлтэйг санаарай.
Хүнсний бүтээгдэхүүн худалдаж авахад та юу анхаарах вэ?
Хүнсээ хэрхэн аюулгүй хадгалах вэ?
Tweet